tiistai 3. helmikuuta 2015

Kilpa-Karhu suksisiteet uusinpana löytönä, puusukset ja anorakki jo aiemmin hamstrattuja

                                                           Mistä: Aarresaari
                                                           Hinta: 2e 50 snt
Aina hieman  arveluttaa ostaa tiukasti paketoituja tuotteita, koskaan ei voi olla varma mitä paketista löytyy. Muutaman kerran olen joutunut pettymään näitä ostoksiani. Tällä kertaa riskinotto kannatti, sillä Cortinan suksiside pakettiin oli todella pakattu käyttökuntoiset Kilpa-Karhun suksisiteet, kaikki tarvittavat ruuvitkin oli hyväkuntoisia. Cortinan vaijerisiteitä en halua, mutta perinteiset Kilpa-Karhut ovat olleet hankintalistalla jo jonkin aikaa. 
Leveitä puusuksia etsin myös aika kauan, sitten löysin sopivat Maurin maksasiinistä (5 e). Sukset eivät muuta huoltoa kaivanneet kuin tervaa pohjiin ja tervaahan löytyy omasta takaa. 
Ekassa kuvassa siteiden alla kuvausrekvisiittana ja tässä hiihtoretkellä päälläni olevan punaisen anorakin olen ostanut Hempan kirppikseltä vuosia sitten ja todella edullisesti (20 snt). Olen aiemmin kirjoittanut täällä hieman toisten puusuksieni tervaamisesta.

7 kommenttia:

 1. Ensimmäisissä suksissani oli nahkalenksu. Lisäkiinnikkeeksi isä kiinnitti jonkun kantapään taakse venytettävän kumilenksun, jotta kenkä pysyi nahkalenksussa. Seuraavissa suksissa olikin sitten tullaiset Cortina-siteet. Monojen kantapään alle tuli vielä jokin kumipala, jossa oli kohouma keskellä.

  Hyvin näyttävät pelittävän. Sanoisinko, että vanhassa vara parempi. t. Piri

  VastaaPoista
 2. taisin kirjoittaa hieman epäselvästi. siis Cortinan sidepakettiin oli pakattu nuo Kilpa-Karhu siteet. myyjä oli teipannut paketin päälle toisen siteistä, mut aina ei voi luottaa siihen, et paketissa olisi sitä mitä luvataan. Cortina siteet ovat erilaiset, niis on metallivaijeri ja se kulkee kantapään kautta.
  tuollaiset nahkasiteet mullakin oli lapsena:)) sullakin taisi olla nämä Kilpa-Karhut. kantapään alla oleva kumi olisi kyl hyvä noihin munkin suksiin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä ihan selvästi kirjoitit, mutta kun tohkeissani vain kuvaa tuijotin. Luin tuon vanhemman tervauspostauksesi. Sinussa oli selvästi Siiri Rantas -ainesta. Näyttää olevan vieläkin. t. Piri

  VastaaPoista
 4. Nuohan ovat vanhat kunnot y-siteet. Pitävät hyvin ja helppo irrottaa. Tuollaisilla siteillä ja porkilla on monta lusikkaa ansaittu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan, mua kyl jänskäsi kotiin asti, onko myyjä todella pakannut hintalapussa iloittamansa Kilpa-Karhut Cortina sidepakettiin vai ei. kotiintuomisiksi kuitenkin otin ja hyvä niin, koska paketusta löytyi nuo kunnon vanhat Karhun y-siteet. ne laitetaan isännän puusuksiin. itselläni on kahdet vanhat puusukset, toisissa siteinä rotanloukut, tykkään kovin, ja toisissa y-siteet, joita parempaa sidettä en tiedä. mul on vanhat nahkamonot koko ajan etsinnässä kirppiksiä kierrellessänbi, vastaan ei vain viel ole tullut riittävän hyväkuntoisia ja sopivia jalkaan. muistatko kuinka pentuna kuljettiin läpi talven monot jalassa? omistin huopatossut ja monot, ja niil pärjäsin mainiosti. joillakin oli viel reiät monojen pohjassa, mihin sai kiinnitettyä luistinterät, minulla ei sellaisia koskaan ollut.

   Poista
 5. Noilka sitä kelpaa lasketella! Hyviä löytöjä, ja tarpeen, koska heti käyttöön.

  VastaaPoista