maanantai 10. helmikuuta 2020

Kesämekko vanhasta pitsilakanasta ja vanha ompelukone

Artesaaniystäväni ompeli minulle toiveiden mukaisen kesämekon 
kirpputorilta hamstraamastani vanhasta pitsilakanasta.
                                                                     Mistä: Aarresaari
                                                                     Hinta:  2 e
Tutkin kirppareilla tarkkaan kaikki kodintekstiilit, lakanat, pöytä- ja pyyheliinat sekä erilaiset seinätekstiilit. Tammikuussa kohdalleni osui ehjä puuvillalakana edullisesti. Ruusukuvioinen reunapitsi on tuttu malli, itsekin olen virkannut lähes samanlaisia nuoruudessani. 
Heleänvihreä hellehattu on omaa Ilona Winebridge mallistoani, se sopii hyvin kesämekon kanssa pidettäväksi. Ystäväni on erittäin taitava ja luova ompelija. Mekossani on monia pieniä yksityiskohtia. Reunapitsiä riitti myös pieniin hihoihin.
Ylijääneestä pöytäliinakankaasta syntyi mekon helmaan tilava etutasku. Myös mekon sivusaumoissa molemmin puolin on piilotaskut. 
 Mekon toisessa sivusaumassa on kaunis rypytys ja 
 toisessa suloinen rusetti nostaa hieman helmaa rypylle. 
Muumitarra löysi paikkansa olkainhihnojen kiinnityskohdasta. Mekon helmaosaa vahvistava kangas oli ystäväni idea. Ohuesta lakanakankaasta näkyisi aurongonpaisteessa kävellessäni aivan varmasti kaikki läpi. Hyvä oivallus, mistä kiitän ystävääni, itselleni se ei olisi tullut mieleenkään!

                                                          Mistä: Kierrätyskeskus
                                                          Hinta: 7 e
Ompelen hieman myös itse, lähinnä suoraa saumaa;) Oma omeplukoneeni on ollut jo muutaman vuoden kuopuksella, joten päätin hankkia itselleni varakoneeksi vanhan Singerin. Onneksi satuin viime kesänä sopivasti piipahtamaan kierrätyskeskuksen työpajalle, missä oli 70 % alennusmyynti meneillään. 
Löysin huippuhintaan täysin toimivan sähkökäyttöisen ompelukoneen, mikä on asetettu vanhaan Husqvarnan ompelukonepöytään. Pienistä sivulaatikoista löytyi monenlaista tarpeellista ompelutarviketta. 
Ompelukonepöydässä on alunperin ollut poljettava ompelukone, aikoinaan oli yleistä muuntaa ne sähkökäyttöisiksi ompelukoneiksi. Omanaikakautensa tuote tämäkin ja säilyttämisen arvoinen edelleen täysin toimivana omepelukoneena. 
Tällä hetkellä ompelukonepöytä on viel pihasaunan verannalla, mut tarkoitus oli ottaa se pienen ehostamisen  jälkeen työhuoneeseeni.  Toivottavasti se ei ota nyt nokkiinsa, kun joutuu olemaan talven verannalla! 
Mistä: Aarresaari
                                                                    Hinta: 3 e
Rauhankyyhky lennähti takapihamme terijoensalavaan:))

6 kommenttia:

 1. Hienon mekon olet ompeluttanut lakanasta. Minäkin katson aina kaikki kodintekstiilit kun kirpparilla käyn. Lakanoita olen minäkin ostanut ja tuunaan niitä sitten omaan käyttöön. Pitää jossain vaiheessa tehdä tästäkin aiheesta postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti nyt sitten tulisi myös käyttöä mekolleni;)) olisi todella mukavaa Nila, jos tekisit omista tuunauksistasi postauksen.

   Poista
 2. Rauhankyyhky on ihana soisin samanlaisen lentävän myös tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen löytänyt tähän mennessä kaksi sopuhintaista rauhankyyhkyä kirppareilta. toinen on tiffannylasityö, pidän sitä sisäeteisen ovessa. siinä se toivottaa kaikki tervetulleiksi kotiimme:))

   Poista
 3. So nice post :) I follow you # 14 , follow back?

  https://bubasworld.blogspot.com/

  VastaaPoista