maanantai 4. helmikuuta 2019

Koristuksia seinille

  Mistä: Secondhandmarket
                                                              Hinta: 14 e
Olin aiemmin tunnistanut lautasen tekijän virheellisesti Laila Zinkin maalaamaksi.  Nyt löydettyäni Kupittaan saven taiteilijoiden käyttämät signeeraukset tekijä on helppo tunnistaa Eva Suijaksi.
Tämä on ensimmäinen Eva Suijan maalaama seinälautanen, mikä on osunnut kohdalleni kirpputorilla. Olen tästä löydöstäni todella onnellinen:))
 Mistä: Secondhandmarket
                                                              Hinta: 40 e
Myös tämä Kupittaan Saven  iso seinälautanen löytyi sopuhintaan. Turun Tuomiokirkko aiheisia käsinmaalattuja seinälautasia tulee vastaan melko usein kirppareita kierrellessä, mut halusimme nimenomaan tämän syksyisen, ruska-aikaa kuvaavan seinälautasen. Se sopii niin hyvin sisäeteisemme seinälle, missä jo entuudestaan oli muita ruska-aikaa kuvaavia tauluja. 

                                                             Mistä: Secondhandmarket
                                                              Hinta: 2 e
Ruotsalaisen taidemaalari Sven Jonsonin (1902- 1981) suunnittelema vuoden 1974 joululautanen. Luuposliinisen lautasen on valmistanut Gustavsberg. Lautasen halkaisija on 21,5 cm ja sitä on valmistettu rajallinen erä eli kyseessä aito vintage-lautanen;)  

                                                                Mistä: Secondhandmarket
                                                                 Hinta: 2 e
Tämän savilinnun takana on Tammisen saviverstaan nimilappu, mutta yrityksistäni huolimatta en onnistunut selvittämään sitä, missä ko. saviverstas on toiminut. Jos se sattuu olemaan sinulle tuttu, niin olisi mukava saada siitä jotain tietoja. 
Katsellessani lintua kirpparilla, siitä tuli mieleeni karjalan käki kirjontamallit. Käki on Pohjois-Karjalan maakuntalintu ja koska isäntä on kotoisin sieltä, niin siksipä käki nyt lennähti seinällemme.

                                                                 Mistä: Secondhandmarket
                                                                 Hinta: 4 e
Ihastuin linnun väreihin ja taidokkaasti tehtyihin kuvioihin. Keramiikkalinnun tekijästä minulla ei ole mitään tietoa. Googlettamallakaan en ole onnistunut pääsemään tekijöiden jäljille. 
Jos sinulla on tietoa, niin olisin tyytyväinen pienimmästäkin vinkistä!
Seinälaatassa ei ollut ripustinta. Varastostani löysin vielä tervanarua, mikä sopikin loistavasti ripustumiksi, kun purin siitä yhden säikeen ensiksi pois.
 Täydellinen minun makuuni!
Lopulta lintu lennähti vanhan kahvimyllyn veiviin. Liekö lepanurput houkutelleet sitä;))
ps. myös herkän lepänoksa-aiheisen taulun ja posliinimaljakon olen hamstrannut kirpparilta.
2 kommenttia:

  1. Kiva löytö tuo Zinkin työ, siitä tykkään erityisesti. Ei paha hinta!

    VastaaPoista
  2. niin minäkin, niitä hankkisin lisääkin, mut kirppareilta en ole niitä aiemmin löytänyt ja netin kautta myynnissä olevilla melko kova hinta.

    VastaaPoista