lauantai 16. helmikuuta 2019

Kupittaan Saven seinälautanen

                                                                    Mistä: Aarresaari
                                                                    Hinta: 15 e
Tämän Kupittaan saven käsin maalatun seinälautasen löysin ilokseni 50 %:n alennuspöydästä. Lautasen takaa löytyy signeeraus RV. Kupittaan Savi oli toiminnassa vuosina 1918- 1969. Kupittaan Saven tuotanto on ollut laaja, näiden vuosikymmenten aikana tehtaalla ehti työskennellä kymmeniä keramiikkataiteilijoita ja maalaajia. Kirpputoreja kiertäessä on hyvä tutkia aina tarkemmin keramiikka astioiden pohjia. Sieltä löytyy yleensä valmistajan leima ja tekijän signeeraus. 
Etsiessäni lisää tietoa Kupittaan Saven taiteilijoista eksyin netissä Signaturer.se sivustolle, mistä löysin Kupittaalla työskennelleiden taiteilijoiden signeeraukset. Oheinen linkki johtaa sinut ko sivustolle signeeraukset.
RV signeerauksen takaa löytyy Ritva Virtanen (nyk. Toiviainen). Löysin hänen tyttärensä pitämän naamakirjasivuston, mistä selvisi se, että hänen äitinsä työskenteli Kupittaan Saven maalaamolla vuosina 1951- 1962. Sivustolla esitellään laajasti Ritva Virtasen maalaamien töiden lisäksi myös muiden samaan aikaan maalaamolla työskennelleiden taiteilijoiden töitä. Sivustolla on myös taiteilijoiden käyttämät signeeraukset nähtävissä. Jos sinua kiinnostaa Kupittaan saven käsinmaalatut taide- ja käyttöesinet, niin em. sivustoon kannattaa tutustua. klik!
Tytär pitää myös mielenkiintoista blogia, osoite tässä klik!


Seinälautanen löysi heti paikkansa kodissamme:))



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti