perjantai 24. toukokuuta 2019

Pihasomisteita kirppareilta ja romuliikkeestä

Mistä: Salon Ekocenter
                                                                Hinta: 5 e
Salon EkoCenter klik! on muuttanut uusiin tiloihin Hämeentielle, aivan ohikulkutien ja Somerontien risteykseen. Siihen on entistäkin helpompi poiketa kauppareissulla, parkkitilaakin on huomattavasti enemmän. Tilat ovat entistä mukavammat, tavarat hyvin esillä ja mikä tärkeintä, pääosin myös kohtuuhintaisia. Heti tutustumiskäynnillä löysin vanhan lampunjalan. Siinä oli punainen kangasvuori, minkä repäisin heti kotiin tultuani irti. Isäntä irroitteli sähköjohdot, minkä jälkeen tuleva kukkapylväs pääsikin suihkuun.
Lumihiutale sopii kuin nakutettu ylimälle hyllylle sinisessä neliöruukussa, minkä olen myös aikoinani hamstrannut kirpparilta. Uskon entisen lampunjalan kestävän myös ulkona ainakin muutaman kesän, koska materiaali vaikuttaa polyrottingilta ja runko on tehty metallista. Hiukan olen karsastanut polyrottinkia, kyseessähän on muoviseos ja muovia en mielelläni pihamaalleni ottaisi. 
No, poikkeus vahvistaa säännön, lampunjalka pääsi anopin vanhan muovisen keittiötuolin viereen;) Kauniisti punottu polyrottinkinen tuunattu lampunjalka jatkaa elämäänsä kukkatelineenä pikkuisella terassilla, missä juomme isännän kanssa usein iltakahvimme nauttien auringonlaskusta.
                                                                Mistä: Salon Ekocenter
                                                                Hinta: 3 e ruukku
Saviruukkuja ei ole koskaan liikaa, eihän? 
Vaaleaan ruukkuun istutin kaksi kuukausimansikkaa, tummempaan kesäkukkia. 
Mistä: Romuliike
                                                                    Hinta: 20 snt
Tämä häkkyrä kiinnitti huomioni romuliikkeen valtavasta romukasasta. Nosteltuani hiukan tavaroita sen päältä, sain nostettua häkkyrän kookonaan esille. 
Kolme häkkyrää on kiinnitetty runkoon siipiruuvein eli niiden korkeutta voi halutessaan säätää. Minulle on edelleen arvoitus, missä tätä häkkyrää on aiemmin käytetty. Todennäköisesti se saa pihallamme uuden elämän kärhötukena. 
Mistä: Salon Ekocenter
                                                                Hinta: 2 e
Tästä tiffanylasi tekniikalla tehdystä purjeveneestä on murtunut toinen ripustusrengas. Se ei haittaa lainkaan, koska
sijoitin purjeveneen somisteeksi perennapenkin reunuspeltiin. 

                                                                Mistä: Aarresaari
                                                                Hinta: 18 e
Ruotsalaisen keramiikkataiteilijan Elsi Boureliuksen (1909- 2001) suunnittelema kukkatyttö sylimaljakko ihastutti. En ole aiemmin  nähnyt kirppareilla näitä Jie Gantoftan valmistamia kukkatyttöjä. Niitä on valmistettu erikokoisina ja eri värisinä. Hintaa hieman mietin, mutta kun minulle tuli heti ajatus siitä, mihin kukkatytön sijoittaisin, niin hintakaan ei tuntunut pahalta. 
Vasta kuvaa katsoessani huomasin kukkatytön siepanneen valkonarsissin lehden kainaloonsa;) Pihatien pitkän perennapenkin särkynytsydän on juuri aloittanut kukintansa. Kukkatyttö löysi paikkansa sen siimeksestä. Varmaan siirrän sen myöhemmin  johonkin muuhun kohtaan, mutta nyt sen paikka on tässä. 
                                                                Mistä: Aarresaari
                                                                Hinta: 6.5 e
Pehmeästä metallista (lyijystä?) valmistettu siro linturiipus on kuin tehty puutarhaan. Niitä oli tarjolla kaksi ja arvaat vaan, et molemmat lähtivät matkaani. 


6 kommenttia:

  1. Paljon olet kaikkea kivaa löytänyt. Et haluaisi simpukankuoria, joita minulle on kertynyt vuosien mittaan, mutta joille ei ole mitään käyttöä ja joita kukaan ei halua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. löydöt ovat parin kuukauden sisällä tehtyjä, käväisen kirppareilla pari kolme kertaa kuukaudessa ja yleensä aina jotain kotiin viemisiä löytyy. varastoon en hamstraa, kaikelle pitää olla jo käyttötarkoitus ja paikka mietittynä ennen ostopäätöstä.
      kiitos tarjouksesta Repu, kyl simpukankuorille aina käyttöä löytyy:)) laitoin Sinun yllärilahjasi postiin torstaina, tulee etanapostina, kun en huomannut kysyä puhnumeroasi, eivät saa ilmoitettua paketin saapumisesta sinulle tekstiviestillä. jos haluat lähettää simpukankuoria minulle, niin osoitteeni näet tulevasta paketista...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. hi Maria flea markets have fun stuff for home decor. I like to go to different flea markets, most often find something nice.
      Ilona

      Poista
  3. Kivat löydöt jälleen. Katsoin missä tämä kirppari oikein on ja sehän ei ole kovinkaan kaukana meistä jos joskus vaikka tulisi poikettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa poiketa, jos ajelette joskus Salon ohi. paikkakunnalta löytyy muutamia muitakin kivoja kirppareita. nyt vaan tuntuu, et hinnat on hieman karkaamassa!

      Poista