torstai 31. joulukuuta 2015

Emalikulho kuin ilotulitus!

Uuden vuoden kunniaksi hamstrasin tämän värikkään emalikulhon kirpputorilta. Yritin etsiä netistä vastaavaa, mut viel en onnistunut löytämään. Satutko tietämään kenen valmistama kulho on?
                                                             Mistä:  Kirpputori Aarresaari
                                                             Hinta: 2 e

Tämä sininen emalikannu on osittain maalattu päälle. Ensiksi ohitin sen, mut onneksi muutin mieleni. Se on täydellinen juuri noin kesäkukkamaljakoksi! Myös takana näkyvä kapea rottinkikori on tämän päiväinen kirpparilöytöni (10 e). Ainakin aluksi se saa palvella lehtikorina.
                                                           Mistä: Kirpputori Aarresaari
                                                           Hinta: 6 e 45 snt

 
Tämä peltirasia on taattua kiinalaista laatua vuodelta 1989. Ihastuttavat kukat luovat kukkakedon ompelupöydälle.
                                                            Mistä: Kirpputori Aarresaari
                                                            Hinta: 1 e 75 snt 

Kirjat ovat intohimoni, siksi lähes joka kerta muutama kirja löytyy kotiintuomisten joukosta. Käytän itse melko harvoin kankaisia lautasliinoja, vaikka niistä kovin tykkäänkin. Tämä Andrea Spencerin Lautasliinat kirja on aivan vastustamaton. Erityisen mielenkiintoinen oli luku lautasliinojen historiasta ja käyttö etiketistä. 
Herkkä pitsireunus tai kirjonta tekee yksinkertaisesta kangaspalasta ihastuttavan lautasliinan sulostuttamaan muuten arkista kattausta. Lautasliinat ovat monikäyttöisiä, eivät vain suojana, vaan mitä erilaisimmin tavoin  käytettyinä. Niitä voi käyttää myös korien ja kulhojen vuoraamiseen, niihin voi kietoa tuoreita yrtinoksia levittämään makunystyröitä hiveleviä tuoksuja tai kukkakimppuja, jotka toistavat pöydän muiden kukkien sävyjä, tai vaikkapa yllätyslahjan jokaiselle vieraalle. 
Kirjassa annetaan vinkkejä myös lautasliinojen säilyttämiseen. Kuvassa vanha ranskalainen lautasliina, mikä on taiteltu taskuksi ja kiinnitetty kahden napin ympäri kieretyllä narulla. Toteuttamisen kelpoinen vinkki on myös lautasliinakirjan tekeminen vanhasta pellavaisesta keittiöpyyhkeestä lautasliinojen säilyttämiseen kauniina pesun jälkeen seuraavaa käyttökertaa asti. 
                                                           Mistä: Kirpputori Aarresaari
                                                           Hinta: 3 e
 
Puutarhakirjoja ei ole koskaan liikaa. Puutarhaneuvoja Kirsi Tuomisen toimittama Suomen kauneimmat puutarhat kirja oli oiva löytö. Kirjassa esitellään 20 erilaista puutarhaa ihastuttavin kuvin. Tätä kirjaa selaan varmaan usein kevään mittaan!
                                                           Mistä: Kirpputori Aarresaari
                                                           Hinta: 1 e

6 kommenttia:

 1. Voi, miten kivoja löytöjäolet tehnyt. Emalikuppi on kyllä mielenkiintoinen, astaavaan en ole törmännyt..hyvä kun nappasit kannunkin mukaan.. aivan mahtavaa uutta vuotta ja onnea hyville kirpplöydöille =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo värikäs emalikulho on juur mieleeni, olis hauska tietää kenen tuotantoa se on. pari kertaa kuussa kiertelen kirppiksillä, etenkin vanhat työkalut ja kirjat kiinnostavat ja niitä soisin löytäväni.

   Poista
 2. Upeita löytöjä olet todella tehnyt! Hauska kannu ja sopiva juuri kukkamaljakoksi. Laitan tuon kirpparin nimen mieleen, Aarresaari onkin juuri sopiva kuin noin mukavia aarteita sieltä löysit!

  Mukavaa alkanutta vuotta ja paljon ihania löytöjä tällekin vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarresaari on kyl tutustumisen arvoinen paikka, ja jos ei muuta siel voi piipahtaa vaik kahvilla kuten toisella puolella kaupungia olevalla Radiokirppikselläkin!

   Poista
 3. Onpa mielenkiintoinen ja kaunis kulho!
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja Loppiaistakin saman tien :-)

  VastaaPoista