perjantai 21. lokakuuta 2016

Mitä viimeisen kuvan kivi tuo mieleesi?

Syyslomalla oli taas pitkästä aikaa mukavaa kierellä kirpputoreja. Nämä löydöt tein 4H-yhdistyksen kirpputorilta Itä-Hämeestä.
 Hinta: 1 e 50 snt
Pohjamerkinnan perusteella maljakko on italialaista tuotantoa, Italy 7473. Vahva sininen väri ja pisarat tekivät heti vaikutuksen, maljakko on todella mieleeni.

Hinta: 1 e 
Tamperelaisen tukkuliikkeen (Natura) maahantuoman maljakon punottu reunus on mukava yksityiskohta. Mitä ilmeisimmin tulen käyttämään maljakkoa viherkasvin suojaruukkuna.

Hinta: 1 e 50 snt
Käsin maalatut astiat jäävät harvoin minun jälkeeni myyntipöytään. Niinpä tänäänkin matkaani tarttui kaksi posliinilautasta. S Tapionlinnan vuonna 1979 maalaaman kukkalautasen värit ovat herkän kauniit. Lummelautasessa ihastutti taas voimakkaat värit ja tietysti lumpeenkukat.
Hinta: 1 e
Lautasen taustalla merkintä K M 1977. Näille lautasille on paljon käyttöä kodissani.

 Hinta: 1 e
Tosi kokilla tulee tietysti olla myös keittokirjateline! Tämä ihastuttava kukkoteline jatkaa tämän kesäistä kukko teemaani. Hankin nimittäin kesällä eräästä taidenäyttelystä kukko aiheisen taulun "Aikainen kukko jyvän löytää". 
Vaikka taulu ei olekaan kirpparilöytö, niin minun on ihan pakko laittaa se tämän kukkotelineen oheen, koska molemmat päätyvät keittiööni!

 Hinta: 2 e
Lastenkirjoja hankin, vaikka lapsenlapsista ei ole vielä tietoakaan. Olen jouluihminen ja kerään mielelläni jouluaiheisia kirjoja, niinpä tämä Pekka Töpöhäntä oli minulle ihan mukava löytö. 

Ps mitä Sinulle tulee mieleen tuosta kivestä?


Monenlaisia mielikuvia kivi herätti teissä. Alunperin kun löysin tämän kiven isäni aikoinaan tekemästä kiviaidasta mieleeni tuli pieni linnunpoikanen. Nokka jo hieman raollaan, kohta emo tarjoaa matoa ruuaksi. Nyt minäkin näen siinä delfiinin...

8 kommenttia:

 1. Sinua olenkin jo vartoillut tänne blogistaniaan, mukavaa taas lukea kirpparilöydöistäsi, jotka ovat tosi ihania, kaikki! Ihana tuo Pekka Töpöhäntä, noita lastenkirjoja(kin) ostan kun näen, vaikkei meilläkään ole vielä lastenlapsista tietoa...kivoja niitä on itsekin katsella ja muistella kun niitä luettiin moneen kertaan!

  Kivi on varsin mielenkiintoinen, rakastan kiviä, meillä niitä riittää, mutta nyt yhtäkkiä en osaa sanoa mitään...ehkä kurttuotsainen hauen pää...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava kuulla Kivipellon Saila, tauko oli taas pitkä, mut toki en tätä blogikirjoittelua kokonaan aio jättää. taidetaan molemmat olla vähän kirjafriikkejä;) Turun kirjamessuilla olin taas ihan täpinöissäni syyskuussa ja vähiten en siksi, koska sain tavata livenä lempi dekkaristini Donna Leonin ja nimmari koristaa viimeisintä kirjaa totta kait!
   olen huomannut rakkautesi kiviin, kivistä tykkään minäkin ja niitä keräilen pihapiiriin. tämän kiven kaivoin esiin isäni aikoinaan tekemästä kiviaidasta. hauenpää, miksikäs ei...

   Poista
 2. Onpas edullisia kirpparilöytöjä ja mukavia muutenkin, olisin saattanut itse valita samat tavarat kirppikseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuolla kirppiksella suurin osa myyjistä pitää oikeasti juuri kirppishintoja, osa toki laittaa ihan liian isot hinnat romppeilleen, ne pöydät jätän väliin.
   uskon, et ainakin käsinmaalatut posliinilautaset ois sunkin matkaan lähteneet;)

   Poista
 3. Kivoja löytöjä, tuo kukkotaulu olisi lähtenyt minunkin matkaan. Ai, se ei ollutkaan kirpparilöytö, mutta tykkään siitä!<3

  Ihan ensimmäisenä, kun näin tuon kiven pienessä koossa, ajattelin, että kivan kassin on Ilona löytänyt:=D
  Suurensin, niin laivan keulahan siinä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kukkotaulu on tosi voimaannuttava, ihana aamurusko ja kaikki!
   jännä amielikuva, laivan kokka! kokka ja nokka aika liki toisiaan...

   Poista
 4. Tosi kivat löydöt- tuollaisen keittokirjatelineen tarvisin itsekin.

  Olen varmaan outo, mutta kun siristin silmiäni, näin kivessä ikään kuin delfiinin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keittokirjatelineestä olen tosi onnellinen, sitä olen jo pidempään katsellut. aiemmat ovat olleet ylihintaisia ja eivät lainkaan näin tyylikkäitä kuin tämä kukko! aion käyttää telinettä myös muihin tarkoituksiin esim. vaihtuva taulunäyttelyä varmaan tulen joskus siinä pitämään...
   delfiini...aivan, kyllä minäkin siinä näen delfiinin pään kun sen sanoit
   ensimmäisenä minulle tuli mmieleeni kyl aivan toinben eläin...laitan vielä kuvan kivestä tähän loppuun...

   Poista