tiistai 20. tammikuuta 2015

Kannellinen rottinkikori

                                                       mistä: Salon Seudun Suurkirppis
                                                         hinta: 15 e
Ostan lähes aina kohdalle osuvan hyväkuntoisen rottinkikorin. Tämä kori oli vielä täytetty kauniisti pakatuilla ja puhtailla tuotteilla, joten hinta osoittautui todella kohtuulliseksi.  Korista löytyi kolme pientä  pöytäliinaa, joista tuo tummansininen pääsee keväällä kasvihuoneen pöydälle. Lisäksi 8 uutta lautasliina ommeltuna hyvästä paksusta puuvillasta sekä kolme kapeaa liinaa. Ne sopivat hyvin esim kattauksessa laitettavaksi pöydän poikki. Miksi muuten sellaista liinaa nimitetään? Isossa muovipussissa oli pakattuna erilaisia ompelutarvikkeita, joista ainakin tulee käytetyksi kanttinauhat, verhon rypistysnauhat ja silkkinauhat. Pussista löytyi myös oikein kunnon leveää kuminauhaa, varmaan sillekkin löytyy käyttöä sekä kaksi peltirasiaa, jossa toisessa oli paidannappeja.
Tällä hetkellä turhimmaksi tuntuu 20 verhojen hapsunauhaa sekä kolmet uudet olkapään toppaukset. Sen verran on isot hartiat, et olen ottanut toppaukset aina pois omista puseroistani, joten niitä löytyy omasta takaakin jonkun verran. Hauskin tavara oli kaksi verhojen, ehkäpä suihkuverhon, alareunaan käytettävää painonauhaa.
Helmikin ymmärtää emännän tehneen hyvän ostoksen, sen verran mielellään niitä vartioi:))

 Korin vuori oli ohutta puuvillaa, pohjasta jo osin hankautunnut rikki, joten päätin irrottaa sen ja vaihtaa uuteen.
Tässä kangasvarastostani muutamia kuoseja, joista voisin ommella uuden vuoren. 
Mikä Sinusta sopisi parhaiten uudeksi vuoreksi? 
Vuoren irroituksen jälkeen kori pääsi kovasti kaipaamaansa suihkuun.
Sillä aikaa kun vuori valmistuu, niin korikin ehtii kuivua sopivasti:))

Isännän ääni ratkaisi puoltoäänet siniraidallisen hyväksi 3-2. Ilta kuluikin rattoisasti omellessa. Koneella ompeleminen sujui sutjakkaasti, mut vuoren kiinnittäminen koriin käsinommellen oli yllättävän hankalaa. 

Kangas  Eurokankaan kuosi LARA RAITA, 100 % puuvillaa, ostettu viime kesän alennusmyynnistä metrin pala hintaan 7.45 euroa. Kangasta jäi vielä niin paljon jäljelle, että se riittää yhden kangaskassin vuoreksi. Alunperin olin ostanut kankaan juuri kangaskassien tekemistä varten.

25 kommenttia:

 1. Upea löytö. Miusta tuo siniraitanen sopis hyvin korin sisustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tykkään korista kovin, varsinkin tuo kannen kiinnitystapa koriin on hauska. irtokannet tuppaaa ajansaatossa häviämään kumman syysta!
   ok yksi ääni siniraidalle:))

   Poista
 2. Hieno ja tarpeellinen löytö! Koreja on kertynyt myös minun kotiini kirppiksiltä.......
  Tämän uuden blogisi ilme on tosi pirteä ja kuvaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käsityöihmisellä ei ole koskaan liikaa koreja, niihin on helppoa piilottaa myös kaikki keskeneräiset väkerrykset;)
   mukava kuulla, et pidät blogin ulkoasusta. eiks vaan, ihan kuin tallustelisimme kirppishyllyjen välissä!

   Poista
 3. Kannellinen kori olisi kiva löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä oli taas hieman erilainen kannellinen, siksi se mukaani tarttuikin. perinteisessä kannellisessa käsityökorissa, sellaisessa pyöreän mallisessa, kansi on yleensä aina kokonaan irrotettava. siksipä ne usein matkanvarrella sit häviääkin. tässä kansi on nerokkaasti punottu kiinni kantoripaan.
   kantsii välillä kierrellä kirppiksiä, kyl aina jokin tarpeellinen juttukin kohdille osuu:)

   Poista
 4. ONNEA uudelle blogille!

  Minun tulee käytyä kirppiksellä liian harvoin, mutta toisaalte tekisi mieli kierrellä, koska haluaisin samanlaisen nuken, joka minulle oli lapsena. Minun jälkeeni syntyneet leikkivät sen loppuun kai, en oikein tiedä, mitä sille tapahtui. Nyt olen alkanut kaivata sitä. Näin yhdessä ohjelmassa juuri samanlaisen ja siitä se ikävä alkoi.

  Sinä teit hyvän löydön, kannellinen vielä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis uuna:)) niillä kirppiksillä, missä itse kiertelen ei ole tuollaisia vanhoja nukkeja koskaan tullut vastaan. eivät taitaisi kauaa kyllä ostajaansa joutua odottelemaan, niin haluttuja ne ovat. minulla oli kaksi suht isoa nukkea, vaalea ja tummahiuksinen. itse en niillä paljoakaan leikkiny, pokatyttö kun olin ja itse tai isäni laudasta värkkäämät puupyssyt sopivat paremmin käteeni! nuket saivat olla Pikkukamarin muurinpäällä suurimman osan ajasta. joskus kyl isoveljen innostuivat niillä leikkimään:) sittemmin ne kyl leikittiin "loppuun" muiden lasten toimesta.
   onnea nuken etsinnöille, yllättävästi voi tulla piakkoinkin vastaasi!.

   Poista
 5. Vainusin jotakin kirppuilua ja täällä ollaan.. samoin, aina hamstraan korit kirpulta, ehkä niitä muutama liikaa, mutta kun ovat kauniita sekä käytännöllisiä sisällä&ulkona, ja hirveitä hintoja pyytävät uutena kaupoissa.. no, mutta mä öaittaisin punaraidallista tai sitten sitä toista värikästä kangasta..onko siinä paisley-kuvioita..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa kun vainusit Tanni, aina o n kivempaa tassutella porukalla, kirpparillakin;)
   puutarhaan ja käsitöihin hurahtaneella ei tosiaan ole koskaan liikaa koreja ja jotenkin vaan tykkään enempi näistä vahoista koreista kuin nykyisin "teollisesti" valmistetuista.
   ok punaraidalle äänieikö perinteinen paisley-kangas ole kokonaan kuvioitu, tulee ieleeni van ne vanhat paisley-kuvioiset kashmirhuivit. nuo kankaat olen hankkinut Eurokankaasta ja ovat ruotsalaisen Betty Svenssonin suunnittelemia kuoseja. punasävyisempi, hiukan ehkä paisley kuviointia mallaava, nimeltään BRODERI, toinen VISBY. kankaat ovat kauniita, ehkä hieman liian suurikuvioisia korin vuoreksi kylläkin. toisaalta tuollainen pyöreäkuvio korin pohjalla olisi jotenkin hauska:)

   Poista
 6. Hieno löytö ja kaikenlaista käyttökelpoista sisällä.
  Minä laittaisin tuota punaista kangasta korin uudeksi sisuskankaaksi.
  Onnea uudelle blogillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MOLLEY ja kiva kun tulit kirpparikaveriksi:))
   ok lisää puoltoääniä punaraidalle.

   Poista
 7. Minä laittaisin sinistä pystyraidallista kangasta korin sisuskankaaksi. Makuasioita nämä tällaiset. Tulen toki toistekin katsomaan löytöjäsi. Kirpparilla tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tervetuloa PIRI, mukava tavata myös näin bloggailun merkeissä, vedä hihasta, jos kohdataan kirppiksellä:))
   ok ääni siniraidalle

   Poista
 8. Kiva kori! Minä taas ostan aina kaikki isokokoiset kukkaruukut, jotka kirppikseltä löydän. Ne on usein halpoja ja niille löytyy AINA käyttöä puutarhassa. Usein ostan myös jos joku hassu myy hyviä villasukkia tai lastentumppuja halvalla. Eivät ymmärrä niiden arvoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kukkaruukut ja erilaiset lyhdyt löytävät aina paikkansa. noita sukkien ja tumppujen hintoja en voi muuta kuin ihmetellä, aika monet saa kutoa ennen kuin saa edes pöytävuokran maksetuksi!

   Poista
 9. Kirppari-ihminen olet. Minä olen puolestaan jättänyt kirpputorit vallan käymättä. Olen huomannut, etten tarvitse mitään, vai onko totuuden mukaisempi ilmaisu, ettei huusholliini sovi mitään.
  Vinkkinä voisi olla hyvä kirjata tänne blogiin systemaattisesti kaikki kirppisostokset hintakuluineen, vaikkapa sivupalkkiin ja laskelma vaikkapa kuukausittain. Sopisiko semmoinen tämän blogin henkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkäpä tuossa vikassa voisi olla ainakin puoli totuutta;)
   ajatuksesi on hyvä ja sopisi kyl hyvin kirppariblogini tyyliin. kunpa osaisin sen vain toteuttaa!
   noista hankintani alla olevista hinnoista, kyl sais ynnättyä vaik kuukausittain kustannukset, mut uskonpa, et siihen olisi fiksumpikin ratkaisu tarjolla, jos vaan osais käyttää tätä vehjettä paremmin!

   Poista
 10. Jokin noissa koreissa vaan viehättää ja niitä tulee hankittua (ja tehtyäkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun satsaa laadukkaaseen koriin, siitä on iloa vuosikymmeniksi. itselläni on käytössä edelleen äitini -80- luvulla Heinolan torilta ostama kori:))
   ehkä se viehätys piilee osin ainakin siinä, että ne aidot on tehtyluonnonmateriaaleista. oikeastaan värjärilläkin tulisi olla itse tekemä ja luonnonväreillä värjäämä kori lankojaan varten. mul käytössä vanhoja päre- ja rottinkikoreja täl erää, näyttää aina vaan näitä uusia projekteja pukkaavan:))

   Poista
 11. Noi korit on todella kauniita. ennen käydessäni markkinoilla suomessa kävin aina ihailemassa koreja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauniita ja myös parhaita monenlaisten asioiden säilyttämiseen. luulenpa, et matkaasi on tarttunut ainakin yksi kaunotar;)

   Poista
 12. Eikös se nimi ole ihan yksinkertaisesti poikkiliina?

  Nyt et sitten suutu eikä kukaan muukaan saa suuttua, mutta kiinnitin huomioni sanan vuori taivutukseen: "joista voisin ommella uuden vuoren.
  Mikä Sinusta sopisi parhaiten uudeksi vuoreksi?" Vaatteissa käytetty vuori taipuu mielestäni: ...ommella uuden vuorin. Ja ...sopisi parhaiten uudeksi vuoriksi. Maastossa oleva vuosi taipuu juuri noin, kuten olit kirjoittanut, mutta vaatteissa oleva vuori toisella tavalla. Voipi olla, että olen väärässä, mutta tämä on minulle lapsuudesta tullut trauma, joten siihen oli pakko puuttua :)

  VastaaPoista
 13. Hieno vuorin kylläkin olet loihtinut :)

  VastaaPoista
 14. toden totta Vallaton Mummeli, niinhän takin vuori todellakin taipuu! mul on hieman huolimatonta kielenkäyttöä, mieltäni en pahoita siitä, jos ohjataan kohti kaunista ja oikeaoppista äidinkieltä käyttämään. johtunee varmaan ammatistani, et arvostan sitä, kiitos:))
  ps. tarkoituksellisesti kirjoitan blogeissani aina ilman isoja kirjaimia lauseiden alkukirjaimet...

  VastaaPoista